Argh...

Pappa (eller nagon annan i min familj som kan agera forst): Har sett pa omvagar att Cissi har haft MINA KLADER pa sig, det far hon INTE!! Hon flackar ner och her sonder de!! Hon far inte grava i min garderob!! satt en kedja och hanglas pa den (jag ar serios)!

Och Cissi, du VET att du inte kan lana klader av nagon for du lamnar aldrig tillbaka och de kommer aldrig tillbaka i samma skick! Fatta. Forsta skillnaden pa vad som ar ditt och andras. Gor int om det.

Hatar att inte kunna gora ett javla piss fran dar jag sitter.

New Years Eve

Gott nytt ar Mamma, Pappa, Kerstin, Roger, Alexandra, Asa, Erik, Jennifer, Mia, Danne, Sebbe, Jonte, CC, Emma, Simon, Farmor, Asa, Hanna, Marie, Linda, Josefine, Elina, Jonny I, Emelie W, John, David, Nisse, Helena, Remi, Tobbe, Klara, Johan Buff, Rolle, Gabban, Norma och Sassy!!!  Har jag glomt nagon? Isafall, Gott nytt ar till dig med!

Vill ocksa saga "Ett stort Lycka till!" till alla Kabdalisvanner, ikvall ar en stor kvall for er! Vad blev det for nyarsmeny? Den dar Gordon Ramsey-grejen hann jag hora talas om innan jag for. Ska tanka pa er ikvall nar jag sitter pa stranden med en drink i handen ;) Innan dess ska vi fara och kaka pa Bajen, har inte atit nagot dar under denna vistelse, men jag och Jossan var dar i februari -08. De har skitbra mat och denna dag far man ju lyxa till det! :) Ska forfesta med Puud och alla andra pa Lanta gym ocksa, sedan blire beachen!


Har kommer lite bilder fran de senaste dagarna:



Molnig solnedgang 17:58.



Ovadret pavag in.



Gong Grit.



Min mat; Fried chicken with red curry and rice.



Himlen oppnade sig, det sporegnade na javulskt.



Det var denna dag Andreas hade glomt smorja sig, helt otroligt att han inte blev rodare.



Long Beach (phra-ea).



Ute pa klipporna.



Jag hittade en fin krabba.



Solnedgang 17:51.



Min mat pa Das Kitchen, de har grym mat! Detta var nagot indiskt; Spicy chicken in roti bread and fried vegetables.



Andreas Pad Thai. Han ater det typ jamt :)



Andreas STORSHOPPING! 15 t-shirtar for 2000 bath. Typ 30 kr styck.



Jag kopte korta billabongshorts sa jag far na farg pa benen :) 200 bath. Minns du Jossan vad vi betalde for sadana har shorts nar vi var har sist? Det gick inte pruta na lagre an 200...



Kopte tre filmer som jag hort ska vara bra, har inte sett nagon av dem.


Jag har nu tagit 519 bilder med min kamera, hade varit kul att visa alla men det tar sa lang tid. Kanske far tid alla lagga upp pa pixbox nagon gang. Just det, jag har last ut Skugga nu av Karin Alvtegen. Nar man tagit sig forbi de 150 forsta sidorna sa blir den verkligen skitbra! Ska leta reda pa fler bocker av henne...

Nu ska jag till bungalowen och dusha och sminka mig... Ha en trevlig kvall allesammans!!


Ett molnigt och regnigt Koh Lanta

Vi bestamde oss for att bo kvar pa Merry Beach, det ar inge kul att lagga en massa pengar pa boende, man vill hellre lagga de pa upplevelser eller prylar. Hursomhelst sa har bada vara budgetar har spruckit, haha ;P Vi har det bra iallafall, men vadret har inte varit sadar superbra de senaste dagarna. Mycket moln och om kvallarna har det sporegnat... Vi ligger anda pa stranden och gnolar oss, solen tittar fram da och da. Men jag tar det javligt lugnt med solandet, jag vill inte branna mig, ligger ute max tre timmar nu i borjan. Andreas glomde smorja sitt ansikte idag, han har en lotion till kroppen och en for fejan, den for ansiktet glomde han bort. Men han blev bara jattebrun, tur det... Hade det varit jag hade jag nog legat och grinat med en massa blasor.


Vi akte till Franska Cafet for att ata frukost.



Min frukost, jakligt gott brod hade de.



Andreas smorgas med tillbehor.



Pa sondagar ar det marknad har pa Koh Lanta, var och kikade lite pa den. Har ar en av alla kottstand som Andreas fotade.

Hej Sverige! (Det var faktiskt svinjobbigt och skriva det dar... Det var varmt som tusan, jag var kissnodig och jag fick springa och hamta snackor hela tiden, men vad gor man inte for er :])



Klong Dao Beach.



Min middag pa restaurangen The Tavern. Jakligt god mat och rejala portioner serverar de. Det ar ratt dyrt place men det var vart alla 200 bath. Det har hette nagot i stil med Thaistyle Garlic Chickenbreast.



Andreas mat, det var den basta helgrillade kycklingen han nagonsin atit.



Min kompis Crabbe pa stranden.


Gardagens moppetur

Igar gjorde vi en liten mopperunda pa Koh Lanta for att se oss runt lite.


Vi pa moppen.



Vi stotte pa tre elefanter.



Djungel.



Vi stannade till vid en marknad, hittade inte mycket men det var ruskigt billigt. Fanns typ bara thailandare dar.



Pa kvallen at vi pa ett stalle dar man grillade sin egen mat. Buff้e for 99 bath.



Tillbehoren.

Andreas lagger pa. Tyvarr fick han det hundragradriga vattnet over sig sedan... Men han klara sig bra.



Detta var en kul grej att gora, men det var lite bokigt. Skulle hellre haft nagon wokliknande grill, kottet ville ramla ner i vattnet.

Kopte en bok for 100 bath och sollotion med 50 spf som jag ska anvanda nar jag snorklar. Ska gora en snorkeltur till Koh Rok till veckan!



Solnedgang pa Klong Dao kl. 18:10.


Pa jakt efter nytt boende

Idag har vi kort omkring med moppen over halva Koh Lanta och forsokt att hitta ett nytt boende. Nu har vi insett att Merry Beach Resort har javligt bra priser, vi bor ju som sagt for 400/per natt dar och de flesta prisforslagen vi fick idag lag pa 1500 bath/natt. Vi hittade ETT stalle av alla de stallen vi var in pa idag som vi kan taenka oss bo pa (Lanta Queen Resort? Nagonting med queen iaf). Dar tog de 600 bath, da var det inge varmvatten men en kyl och tv fanns och sjalva bungalowen var jakligt fin. Vi far se hur vi gor...

Har inte min kamerakabel med mig, far ladda upp nya bilder ikvall eller nagon annan dag.


Om ni nagon gang ska resa till Koh Lanta och vill bo bra och billigt sa ar Merry Beach Resort pa Klong Dao Beach ett hett tips. Vi har letat en hel dag och hittar inget battre i forhallande till priset (De har AC, varmvatten och sa ligger det 200 m fran stranden).

Christmas Eve

Vad jag kan forsta av era kommentarer sa har Cissi visat sig for er dar hemma. Nu forst kan jag beratta vilken chock jag fick nar vi kom till Koh Lanta, nar hon sade att hon skulle fara hem nasta dag. Jag blev bade arg och ledsen, vi hade  varit i Bangkok i fem dagar, om Cissi hade berattat for oss att hon skulle fara hem, hade vi akt till Koh Lanta direkt. Hon ville inte saga nagonting for hon ville overraska er dar hemma, men som jag sa till henne sa tycker jag att hon hade kunnat saga det till mig men hon var radd att ni pa nagot satt skulle fa veta... Hon hade kunnat visa och beratta sa mycket om Koh Lanta. Sedan hade vi akt hundra mil for att fira jul och nyar med henne... Cissi vet allt det har och hon forstod sedan att det var fel att inte beratta. Jag bara angrar att vi inte akte hit direkt.

Nu ska jag skriva om det jag hade tankt  skriva om nar jag gick hit till internetcafét; Julafton. Jag kande verkligen ingen julkansla alls, men det ar inget som jag ar ledsen for. Det ar svart nar det ar sa ljust ute, 30 grader varmt, ingen sno, inga julprylar och ingen julmat. Vi var pa beachparty med vara thailandska vanner Max och Oy. Umgicks, drack drinkar, tittade pa eldshower, fyrverkerier och nar de slappte ivag rislampor. Det var sakert 50 st uppe samtidigt i himlen, javligt vackert var det!


Har var foljde vi med Max och Puud och tittade pa thaiboxning dagen innan julafton. Forvanansvart roligt att titta pa, speciellt nar det ar live.



Vi satsade 100 bath pa den med blagula shorts men den roda vann med knockout.



Har masserades jag pa julaftonsmorgon! :)



Vi tar forsta julaftonsdrinken pa stranden.



Jag klappar en sot liten elefant!



Eldshow, de var riktigt duktiga.



Fyrverkerier avfyrades titt som tatt.



Har slapptes en skitstor rislampa ivag med ett eldbollsslap.



Andreas och Max. Fattar inte hur Max kunde ga med huvtroja, det var svinvarmt!


Min goda ginfizz.


Hur var eran Julafton? :) 


Springtur

Kl. 7 imorse steg vi upp och tog en springtur pa stranden. Kan ni tanka er att morgontrotta jag gor det? :) Det var inte sa jobbigt att stiga upp men att springa var svinjobbigt. Alla mina korpenpass i bagaget ar som bortblasta. Imorgon ska vi ocksa ut och springa, men da ska vi springa med en thaiboxare som vi blivit bekanta med. Han ar valtrand som fan! Hur jag ska orka vet jag inte... Har far ni se lite bilder fran igar och idag:



En "grashoppa" i var bungalow. Vi har manga smadjur som vill bo med oss...


En "sarong", en strandklanning och en vaska. 200 bath styck.


Andreas pressar.


Och jag ser ut som en stel pinne...


Sunset at Klong Dao Beach.

Nu ar vi pa Koh Lanta! :)

Vi bor pa ett stalle som heter Merry Beach Resort och ska gora det i en vecka for 400 bath/natt . Det ligger pa Klong Dao Beach och ligger 200 m fr stranden. I forhallande till priset ar stallet jattebra! Det saknas bara en kyl. Kravet vi har ar AC, insag det pa stalllet vi bodde pa i natten som var. Dar fanns det bara en flakt och det ar inte att rekommendera. Klong Dao Beach ar jattefin strand!

Sedan har vi ju traffat Cissi! Hon har det jattebra har, hon bor precis bredvid Lanta Gym, hon tranar thaiboxning varje morgon! Det ska jag prova nagon dag framover! Hon har ocksa guidat oss med bra-att-veta-saker, typ den restaurangen ar bra, ni borde prova den matratten pa det stallet, for att hyra en moppe ska ni betala det, dar ska ni bo osv. Och vi har faktiskt hyrt en moppe idag! For 150 baht/dygn, jakligt nice att slippa pruta med tuktuk-chaufforerna och kunna upptacka nya vagar och stallen sjalv. Far se nar jag vagar kora, det ar ju vanstertrafik har men det ar inte sa livad trafik och det ar mycket raka vagar.


Frukost pa D&D. At inte mycket av det som fanns, jag ar valdigt avundsjuk pa Andreas som tycker om allt. Jobbigt att vara krasen...

Fiskarna pa hotellet, feta som fan!

Vi solar pa D&D:s tak.



Jag pavag ner till varat hotellrum for att plugga :/



Insektsbuffe (finns ingen apostrof pa det har javla tangentbordet...)



Tror ni han fick na pussar den kvallen? ;) Na!



En affar med massa prylar



Khao San Road



Shoppade prylar, sjalvklart var bikinitrosorna for sma. Antingen far jag visa skrevet eller rovstrecket :P



Andreas hos skraddaren for "fitting", har med Paul.


Nagon affar pa Mobey  Market (osaker pa stavning). Harmar bara tuktukchaffisen...



Mobey Market, dar var det mycket grossister som sag ut som vanliga kladstand. Man var tvungen kopa ett dussin om ville ha nagot, aven om man erbjod mycket for ett plagg.

Jag kopte den gra klanningen langst till vanster.



Lite andra klanningar som han salde.



Min Pad Thai-middag



Vi kliver pa 12-timmars-bussen fran Bangkok till Krabi.

Har hade vi akt annu en buss och farja och kommit fram till Koh Lanta. Lanta Pearl Beach hette placet, det var dar vi inte hade nagon flakt :P

Inuti bungalowen. Det SER jattebra ut pa bild, men det var stora glepor i golvet, ingen AC, kallt(!) duschvatten och 600 bath/natt. Nu bor vi pa ett mycket battre plave for 400 bath/natt.

Min klanning som jag ska ha pa julafton :) 400 baht. Vad tycker ni?



Plagget till lill*n, min syster ska ha barn i mars! Kopte en gron eftersom vi inte vet konet. Vad tycker du Mia? :)



CC :)



Johanna far naglarna fixade. Visst ar hon fin i sin nya look?



Puss och Cissi, vi at pa Das Kitchen.



Tandori kyckling, svingott! Andreas sade att det inte smakade som tandori ska gora :)



Johannas bamboo-tattoo! De har suttit och pickat in den for hand med en bambupinne med ett litet rakblad langst ut.



Puss och Oskar



Olika "dam dam", det betyder typ branna. Puss och hans kompis tycker jag ar knapp som vill bli brun, de satter vitt barnpuder i ansiktet!


Cissi oppnar kuvertet fran Mamma och Pappa, hon blev jatteglad!



Vart boende som vi bor i nu. Detta ser ocksa battre ut pa bild, dar syns inte de glesa vaggarna, alla mygg, den otata dorren... Men det ar helt okej, jag trivs dar! :)



Inne i bungalowen!



Havet, antligen!



Happy ;D



Klong Dao Beach.



Andreas med en liten krabba.


FETSPINDELN (!!!!!!!) pa var toalett!!!!! Jag sov nar Andreas fotade, och det var tur att inte jag stotte pa den!! Jag hade dott!!!!! Han doda den med en myggspray+tandare ;D


Hejhej!

Har skrivit ett langt inlagg med massa bilder men det tjorvar. Vi ar pa Koh Lanta och har det super, hoppas ni har det bra! Skriver imorgon istallet! :) Vi hors!


Ikvaell baer det av mot Krabi!

Maste borja med att saega att det aer jattekul nar ni kommenterar, roligt att hora fran er dar hemma... Skriv en rad bara, ni behover inte saga na speciellt :)

Vi har det jattbra iaf! :) Dagen borjade med frukost pa D&D, sedan checkade vi ut och sedan drog vi mot Andreas skraddare for "fitting". Kostymen kommer bli jattefin och den kostar typ 5000 bath. Han har kopt en till sin bror ocksa, och sa kopte han en skjorta och tva slipsar. Jag ska sy upp en klanning och ett par byxor i februari nar vi kommer hit. Efter vi varit hos skraddaren for vi med tuktuk till Mobey Market och shoppade lite, jag kopte ett litet plagg till mitt syskonbarn som kommer i mars :) Det sjuka var att det plagget jag ville ha forst var man tvungen att kopa dussin av! Typ 12 barnplagg for 450 bath, det ar jattebilligt men jag maste ju baera pa allt i tre mander sa det gar inte. Mycket av det pa marknaden var man tvungen att kopa dussin av, daer borde man handla om ska oppna en webbshopp eller en butik. Jag kopte ocksa en jattefin klanning, en puffig liten festblasa typ. Hade garna visat bilder fran idag men kamerasladden ar i D&D:s bagageforrad. Far visa er pa lordag!

Klockan 18 ikvall gar bussen mot Krabi, 12 timmar kommer det att ta. Flygen var valdigt dyra nu innan jul sa det blev buss. Vi kommer nog till Cissi pa lordag eftermiddag. Tar val en san dar minibuss till Koh Lanta. Ska bli kul att traffa henne och se hur hon har det!  Vi ar lite less stadslivet i Bangkok nu, vi vill till stranden, havet och solen! :)


Sawaddi ka!

Dagen började med en hel timmes thaimassage, kan det bli bättre? :) Endast 180 baht! Sedan bytte vi hotell, Khaosan Palace Inn är jävligt lyhört (tio ggr värre än Atles, förstår ni oss Kåbbanborna om vi ville byta?) Man hörde om någon kliade sig på våningen ovanför och Khao San Road är inte en tyst gata precis. Så vi tog vårt pick och pack till D&D istället, jävligt schysst hotell! Nu har vi pool och gratis frukost plus ett bättre rum. Efter vi checkat in och ätit frukost, åkte vi tuktuk med vår egna driver Mr. K. Vi skulle åka en speciell runda; se lite tempel, gå in på ett par turistinformationer och besöka två skräddare. Vi råder er att inte göra en sådan här tuktukride, det kostar bara 1 svensk krona och det är en låååång runda. Men du måste gå in och låtsas vara intresserad hos olika skräddare för att tuktukchauffören ska få sina bensinkuponger. Företagen har någon sorts deal med tuktukarna, de kör en speciell  runda med turisterna och de får bensinkuponger på varje ställe. Det kanske inte låter speciellt jobbigt att låtsas vara intresserad men det var det, försäljarna trycker på en som fan och det är svårt att gå därifrån tomhänt. Andreas beställde en kostym för 4000 bath, nog för att han skulle göra en under resans gång, men han tänkte inte göra en just då.

Sedan insåg vi att tempel och sånt inte var vår grej, så vi bad Mr. K köra oss till MBK - Det stora shoppingcentret. Det var helvetes STORT! Nästan lite för stort, man blir lite stressad... Sedan så var det dyrt också! Jag provade en Rolling Stone-t-shirt som i vanliga fall skulle kosta 100 baht på gatan, inne på MBK fick jag inte ner den till mer än 180 bath. Då fick det vara. MBK tyckte inte vi var någon höjdare om man vill ha bra priser, det gick knappt pruta där inne.
När vi for hem från MBK såg vi en annan marknad som såg intressant ut, dit ska vi imorgon! Vi ska också sola och bada vid hotellets pool! Här i Bangkok har vi knappt märkt av solen p.g.a. alla byggnader och avgaserna, himlen är grå typ hela tiden men det är varmt iallafall.


Andreas tar sin sista snus. Jävligt smart av honom att bestämma sig för att sluta snusa under vår resa... Han har inge tålamod och så är han rastlös.


D&D:s pool!


En fontän i hotellet.


Min frukost.


Vi åker tuktuk med Mr. K.


Vi tittar i tempel, det var inte vår grej ;)


Så vi drog till MBK istället!


Det var hur stort som helst!


Jag i en jävligt konstig pose. Trodde bara att tröjan kom med, hursomhelst så fanns det ingen spegel så vi använde kameran. Det är väldigt vanligt att det inte finns en spegel någonstans bland de som säljer kläder, grymt irriterande faktiskt. Det blev inget köp iaf, surkärringen gick inte att pruta med ;P


En liten Hello Kitty-butik.


Tullade lite på mitt nyttiga liv och åt en svinigt god donut för 3 kr :)


Vi slog oss ner på ett fik och snackade med en trevlig polis som ursprungligen kom från Tyskland och hade jobbat i Bangkok i 20 år.


Vårt hotellrum på D&D.


Köpte mig en enkel svart kjol för 170 baht.


Vi tog oss ett kvällsdopp i poolen :)

Första dagen

När vi landade på flygplatsen tog vi bussen in till city, där hyrde vi ett rum på ett hotell på gatan Khao San Road för 700 baht/natt (175 kr, man delar bath på fyra numer, förut delade man på fem). Vi duschade och tänkte att vi skulle vila ett par timmar, vi hade nämligen inte sovit mycket på planet. Sagt och gjort, men ett par timmar blev istället flera timmar. Andreas mobiltelefon hade pajat, därmed ringde inte alarmet, så vi sov till typ sju på kvällen. Haha, vi som hade tänkt vrida dygnet rätt ;P Då gick vi ut och åt, jag åt Pad Thai från ett gatukök, svinigt gott och det kostar bara 40 bath = 10 kr. Köpte mig en axelväska och en sån där tischa med Heidi Klum.


Familjen vinkar oss hejdå!


Tåget var försenat typ 50 minuter så de fick vänta de med...


På tåget, jag pluggar engelska och Andreas käkar.


Hörni, Remi och Tobbe, ni gav han fel storlek hemma i Sverige ;)


Andreas läser tidningen.


Uppe i det blå.


Andreas köpte en drinkmeny :)


Här stiger vi på plan nr 2, det som tog oss till Thailand. Jävligt trångt mellan sätena :P


Flygmaten, faktiskt helt okej!


Land i sikte!


På Bangkoks flygplats.


Vårat hotellrum, tror hotellet heter Khao San Palace In...


Ute i gatuvimlet.


Som det står i vår guide; Gatucirkusen Khao San Road.


Andreas handlar vårrullar.


Lite väskor.


Jag handlar Pad Thai.


Väskan kostade 200 bath = 50 kr och t-shirten kostade 120 bath = 30 kr.

Nu ska vi tillbaks på hotellrummet! Godnatt från oss! ;)

På Arlanda

Nu är vi framme äntligen framme på Arlanda. Vårt tåg var först försenat en timme, sedan ett par timmar och tillslut fyra och en halv timme! Jag och Andreas funderade om vi ens skulle hinna med flyget. Tur som vi hade omdirigerades tåget till att gå ända fram till Arlanda! Tågresan gick bra, har suttit och översatt engelskafördjupningen, ska fortsätta med den på flyget. Klockan 13.15 bär det av till Moskva, där byter vi till det plan som tar oss till Bangkok! :)

Ska också passa på att gratulera Åsa som fyller 21 år idag och tacka henne så mycket för jobbet hon gjort med designen!


Första inlägget

Här kommer jag att skriva om min och Andreas Thailandsresa som pågår fram från 13/12-1/3.

RSS 2.0