Thailandsguide

Jag har HUR länge som helst logga in här och skriva en sorts utvärdering av Thailandsresan. Let's do it! Jag kan först börja med att säga att om man vill fara iväg och resa en längre tid så räcker det men 1 eller 1½ månad. Vi for i väg 3 månader och det var faktiskt för länge. Om vi hade haft mer pengar skulle det blivit en annan sak, men grejen var att vi var tvungen sakta ner tempot och spara på utflykter för att få pengarna att räcka under hela vistelsen. Jag hade viljat ha ett högre tempo, men vad hade vi då gjort den sista tiden liksom? Så satsta på en månad! Då behöver du inte heller skaffa någit visum, man får ett 30-dagars visum automatiskt när man kommer till landet.

Koh Lanta var vår absoluta favorit ö. Bra priser, fin miljö och stränder, god mat, helt okej shopping, trevliga människor m.m. Vill man ha fest finns det, men det är ingen partyanda på ön, dra då hellre till Phi Phi. Däremot är Phi Phi den vackraste ön av de alla! Ni vet sådana där kalkstensklippor, som den i James Bond, sådana finns överallt där. Ni behöver inte åka till den s.k. James Bond Island för att se sådana. Khao Lak behöver ingen fara till om man inte har fyra små barn eller är 65 plus. Patong i Phuket har den absolut bästa shoppingen! Snyggaste grejerna jag shoppade kommer därifrån. Bangkok kommer på andra plats, men det finns så mycket skit i Bangkok, i Phuket har de "valt ut" det bästa. Fast om man verkligen inte tål försäljare ska man kanske inte shoppa i Phuket, de är verkligen på! Och alla har lärt sig svenska, så gå inte heller och småmuttra åt dem... Den bästa snorklingen var i Ko Ha i lagunen utanför Koh Lanta. Den bästa dykningen var på Phi Phi, mycket rikt djurliv i de vattnen och billigt dessutom! Phi Phi har svindyra boenden men dykningen är billig som fan.

När jag åker till Thailand nästa gång ska jag boka den så jag landar i Phuket, ta minibuss till Koh Lanta och bo där i typ 3 veckor. Där skulle jag yoga varje morgon på The Retreat med Annelie, sola och bada, äta god mat, gå på massage och spa och göra utflykter. När det är fem dagar kvar skulle jag åka till Patong eller Karon i Phuket och festa och shoppa!

RSS 2.0